Uudelle perheelle

Päiväkotipaikkaa voi hakea sähköisellä hakemuksella tai päiväkodista ja kaupungin nettisivuilta saatavalla hakemuksella.

Kirjallinen päivähoitopäätös saapuu kotiin noin kahta viikkoa ennen päivähoidon alkua. Paikan vastaanottamisilmoitus tulee toimittaa päiväkotiin kahden viikon kuluessa.  Päätöksen mukana lähetämme päiväkodin esitteen. Esitteestä löydätte lapsen ryhmän puhelinnumeron, johon voitte soittaa tutustumisaikaa sopiaksenne. Tutustumisaikoja voitte sopia useampiakin, mikäli koette tarpeelliseksi ja pystytte aikaa järjestämään. Ilman vanhempaa lapsen voi jättää päiväkotiin vasta, kun hoitosuhde on alkanut, koska vakuutusturva astuu voimaan silloin.

Päivähoidon aloittaminen on aina suuri muutos lapselle ja koko perheelle. Aloitus sujuu yksilöllisesti jokaisen lapsen kohdalla. Jos lapsi jää itkemään vanhemman lähdettyä, ryhmän henkilökunnalle voi halutessaan soittaa.  Lapsi saattaa alkuun kotona kaivata vanhemman huomiota ja syliä enemmän kuin aikaisemmin. Jos jokin asia askarruttaa, toivomme, että kysytte rohkeasti henkilökunnalta asiasta. Turhia kysymyksiä ei ole ja kaikesta päivähoitoon ja lapseen liittyvästä voi kysyä, vastaamme mielellämme.

Päivähoitopaikan vastaanottaminen päättää kodinhoidontuen. Varmistathan Kelasta, että siellä on tieto lapsesi päivähoidon aloittamisesta. Kelan puhelinnumero on 020 692206.